dijous, 29 de novembre del 2007

PLA DE MANDAT: COMPROMÍS AMB LA CIUTAT

El govern d’esquerres a Terrassa ja disposa del Pla de Mandat de l’Ajuntament pels propers quatre anys, on es preveuen i es prioritzen les actuacions que s’impulsaran en els propers quatre anys. Manuel Pérez, Tinent d’Alcalde i portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA ha participat en una roda de premsa per presentar el contingut del Pla amb els socis de govern, PSC i ERC.
Per segona vegada l’esquerra plural consensua el Pla de Mandat a partir de l’Acord Programàtic assolit després de les eleccions municipals. El Pla de Mandat fa visible la voluntat de transparència del govern en la seva gestió, i alhora concreta els seus compromisos davant de la ciutadania. En ell hem establert les línies estratègiques municipals, les accions concretes a desenvolupar i les mesures que permetran avaluar el seu compliment. El Pla vol donar resposta als problemes quotidians de les persones i als reptes de futur de la ciutat, sent una eina eficaç per avançar cap a una Terrassa més justa i cohesionada socialment, pròspera i sostenible, amb més oportunitats i qualitat de vida per a tothom.
Des del punt de vista del Grup Municipal d’ICV-EUiA el Pla de Mandat es compromet a desenvolupar accions polítiques per fer front als reptes que té la ciutat en aquest proper període i aposta per un model de ciutat concret davant de les noves realitats socials i la complexitat de la mateixa. Un model de ciutat que combina creixement amb cohesió social, diversitat amb convivència, creixement de l’ocupació amb innovació, modernització amb augment de la sostenibilitat, i un model de gestió i de serveis públics amb compromís en l’articulació de participació i proximitat:
Donar resposta al creixement de la ciutat i reforçar el sentiment de pertinença a Terrassa com a projecte col·lectiu. Terrassa és una ciutat complexa amb nous usos de l’espai i nous protagonistes. Fer créixer la xarxa de serveis i d’equipaments públics en tots els àmbits (educatiu, sanitari, social i cívic, esportius ...). Especial atenció al reforçament de tots els serveis d’atenció a les persones per incrementar la inclusió social i la qualitat dels serveis (educació, serveis socials ...). Impulsar la participació ciutadana (Pla Director de Participació), així com les polítiques que millorin la convivència, el civisme i cerquin una bona acollida als ciutadans/es nouvinguts/des.
Facilitar l’accés a un habitatge digne a un preu raonable ja sigui de venda o de lloguer, a partir de l’aplicació de Pla Local de l’Habitatge que ara actualitzarem amb els nous instruments que es desprenguin del Pacte Nacional per l’Habitatge i la nova Llei pel Dret a l’Habitatge (en tràmit parlamentari).
Incrementar i reforçar els instruments locals per augmentar la sostenibilitat de Terrassa i treballar amb eficàcia per mitigar els efectes del canvi climàtic: protecció del medi natural, gestió dels residus municipals, consum d’aigua, impuls de les energies renovables i del transport públic (actualització del Pla Director de Mobilitat als nous objectius), pla de xoc contra la contaminació atmosfèrica (decret del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya).
Clara aposta per avançar en la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i en la feminització de la ciutat a partir de l’elaboració del Pla Transversal de Gènere que impregni l’acció de totes les regidories, i de l’inici dels treball per introduir el debat sobre els usos socials del temps per tal de fomentar la cohesió social, la paritat i la igualtat d’oportunitats (Pacte ciutadà sobre els Usos del Temps).
Fer de la creativitat, de la innovació i de la societat del coneixement elements centrals per crear activitat econòmica, cercant una més gran diversificació del teixit productiu de terrassa i posar en marxa noves polítiques actives d’ocupació i de formació (Campus Professional) amb capacitat per incorporar més ciutadanes i ciutadans al mercat de treball.

http://www.terrassa.cat/files/228-717-fitxer/pla_de_mandat_noportada.pdf?download=1