dimarts, 4 de desembre del 2007

IDEES CLARES, JUSTES I VALENTES

Igual que el 2004, Iniciativa per Catalunya Verds ha iniciat un procés de participació obert a la ciutadania per elaborar el programa electoral que presentarà a les properes eleccions generals del més de març.Salvador Milà, diputat del Grup Parlamentari d'ICV-EUiA ha presentat a Terrassa com es desenvolupa aquest procés, acompanyat del president local d'ICV Paco Morales. Un procés que porta com lema: Idees clares, justes i valentes.En aquest procés de participació poden participar tant militants d’ICV com els que no ho siguin, i també la societat civil. En aquest procés ICV aporta tot un seguit d'idees i propostes concretes que els participants poden ordenar segons les seves prioritats, poden esmenar aquestes propostes o aportar-ne de noves. El canals de participació són diversos: una web específica (http://www.idees2008.cat/), un número de telèfon gratuït (900 101 775), o demanar una tramesa en paper a casa.Milà ha destacat l’experiència exitosa de fa quatre anys, que va servir per donar a conèixer el candidat ecosocialista, Joan Herrera. Ara amb el balanç del treball fet al Congrés ICV es disposa a rendabilitzar la influència que ha exercit davant del govern central en llei socials, i la crítica sobre les polítiques d'infrastructures, ambientals i fiscals que ha desenvolupat el govern Zapatero pactant amb la dreta. Milà ha destacat que en aquesta propera legislatura ICV vol incrementar la seva influència en les polítiques socials, ambientals, econòmiques, laborals i fiscals, i que les prioritats les marqui l'esquerra ecologista i no la dreta nacionalista d'en Duran.
El procés participatiu també inclou la celebració de fòrums especialitzat en temàtiques concretes com: l’habitatge, l'economia i l'ecologia, els drets socials i el model d'estat. En aquests fòrum, dels que ja s'han celebrat tres, a més de militants i amics d'ICV han participat representants d'entitats com CCOO, la FESAL, Greenpeace, l'Adenc, i l'Associació per la Promoció del Transport Públic, entre d'altres. El proper fòrum sobre el model d'estat es celebrarà el 12 de gener. Tot el procés participatiu i d'elaboració programàtica finalitzarà el proper 19 de gener en una gran Convenció Programàtica que donarà llum verda al programa electoral definitiu.

Per promoure aquest procés a Terrassa l'organització local farà arribar a tot el teixit associatiu els materials del procés i convidant-lo a participar.